Home | » Biografie van Marilyn | » Marilyn Monroe docu's |

Dit zijn de favoriete documentaires van Debra Monroe over Marilyn Monroe. Bekijk ze hier en geniet ervan.

 

Deze prachtige documentaire van Marilyn Monroe is volledig te zien via Youtube tegen een bedrag vanaf €2,99

Vijftig jaar na haar tragische overlijden spreekt Marilyn Monroe nog steeds tot onze verbeelding. Norma Jean Baker creëerde Marilyn Monroe als haar publieke persona, terwijl slechts enkele intieme vertrouwelingen haar echt kenden. Deze unieke creatie zindert niet alleen door in ons collectieve geheugen. Als icoon en sekssymbool inspireert ze nog steeds nieuwe generaties. Maar wie was de vrouw achter de legende? Op basis van nooit eerder geziene persoonlijke documenten, dagboeken en brieven biedt Love, Marilyn je een verbluffend intense blik op het zorgvuldig afgeschermde privéleven van één van de meeste glamoureuze iconen uit de afgelopen 50 jaar.

 

Een geweldige documentaire. Marilyn on Marilyn uit 2001. Verteld door zichzelf uit de opgenomen interviews die ze gaf aan Life Magazine en de Franse Marie Claire, minder dan een maand voordat ze stierf, vergezeld van zeldzame en voorheen onzichtbare beelden.


Hier is de "echte" Marilyn, afgeleid van enkel van haar grootste momenten op film - Gentlemen Prefer Blondes, How To Marry A Millionaire, The Seven Year Itch, Some Like It Hot, Bus Stop, The Misfits - en meer. Hier zijn ook de vroegste films, de homemovies, archiefmateriaal en de herinneringen van degenen die haar het best kenden, zoals Robert Mitchum, Shelley Winters, Sheree North, Susan Strasberg, Don Murray, Celeste Holm en Josh Logan

 

 

Documentaire over het maken van de onvoltooide film: Something's Got To Give. Met zeldzame opnames van Marilyn op de set Something's Got To Give

 

Interview door Marilyn Monroe over de Golden Dreams fotoshoot.

 

 

Marilyn: The Last Sessions, een onthullende documentaire over de Hollywood-icoon, schildert een zeldzaam portret van Marilyn. Gebaseerd op tapes gemaakt tijdens psychoanalyse sessies in de maanden voorafgaand aan haar vroegtijdige dood.Marilyn's laatste interview op juli 1962 voor het tijdschrift Life.